Hľadáte recepty na ľahšie, dobre stráviteľné jedlá, ktoré vám pomôžu nakopnúť spaľovanie? Nasledujúca sedmička tipov je potom presne pre vás.
Tekvica, bataty, zemiaky, strukoviny... Jeseň praje rôznym polievkam z chutných surovín a či si už zvolíte krémový variant alebo klasiku, je na vás. Rozhodne by ste však mali vyskúšať niektorú z našich piatich polievok, ktoré sme pre vás vybrali. Každá je sýta, chutná a do sychravého jesenného počasia ako stvorená!
Poďte si s nami pripraviť rýchle a chutné polievky, ktoré telu dodajú množstvo živín a zároveň vás zasýtia. Každá z tejto šestice rozhodne stojí za vyskúšanie. Ktorú si naservírujete ako prvú?
Máte málo času a chcete kompletné menu zo zdravých surovín s vysokou výživovou hodnotou? Nie je to začiatok nesplniteľnej úlohy z rozprávky, ale opis nasledujúcich piatich receptov - kompletné menu vrátane šalátu a dezertu, pričom každý recept netrvá viac ako 30 minút.
Recept na nasledujúcu sýtu polievku hokkaido pochádza od Michaely Bezákovej, mamy trojičiek, ktorá rada hľadá zdravšie alternatívy v strave a prispôsobuje im aj známe recepty. Ak chcete túto polievku vo vegánskej verzii, maslo ghí môžete nahradiť repkovým olejom.
Ktoré jedlo zasýti, zohreje a ešte aj nezaťaží žalúk po tréningu? Polievka. A aby ste mali z čoho vyberať, pripravili sme pre vás 7 tipov pre naj sýtych a zdravých polievok.
Táto polievka je vhodná najmä v čase obeda, môžete si vybrať jej lepkovú alebo bezlepkovú verziu. Doporučujeme použiť celozrnné špaldové cestoviny alebo z hnedej ryže, kde je obsiahnutá aj vláknina.
Túto krémovú polievku pripravíte za menej ako polhodinu a dopriať si ju môžete aj vtedy, ak športujete a dbáte na zdravú stravu.
Táto polievka má veľa bielkovín, zeleniny aj zdravých tukov. Môže skvelo chutiť na studeno, aj na horúco. Pridať do nej môžete taktiež citrónovú trávu, alebo pred podávaním zopár kvapiek limetky.
Nasledujúcu zeleninovú krémovú polievku nemusíte zahusťovať múkou alebo smotanou. Pripravíte ju rýchlo a zo surovín, ktoré máte doma.
V Škole zdravého varenia dnes vytvoríme niečo, čo si doma môžete pripraviť často a rýchlo. Je to výživná zeleninová krémová polievka, ktorú uvaríme bez toho, aby sme ju zahusťovali múkou, alebo smotanou.
Zázvorový čajík pozná asi každý, kto sa chce v zime zahriať. Ale skúšali ste už pridať zázvor aj do jedla? Veď v juhovýchodnej Ázii, odkiaľ pochádza, sa používa nielen v gastronómii, ale aj ako liečivo. Tak poďte ochutnať zázvor v trochu inej forme.
Polievka je skvelé jedlo nielen na rýchle zahriatie ale aj nasýtenie. Jej výhodou je aj ľahká príprava, čo si môžete vyskúšať aj pri nasledujúcich top 5 polievok, ktoré sme pre vás vybrali.
Sýta polievka, v ktorej môžete využiť takmer všetky druhy zeleniny, ktoré nájdete v chladničke.
Jednou z možností, ako dostanete do tela potrebnú dávku zeleniny a proteínov je ich využitie v polievke. Vyskúšať môžete napríklad nasledujúcu s cuketou a červenou šošovicou, ktorá nielenže skvele chutí, ale vás aj zasýti na dlhšie obdobie.
Rýchla a chutná polievka pre celú rodinu s feniklom, ktorý je prírodným všeliekom.
Paradajkové smoothie môžete poznať zo Španielska ako studenú polievku Gaspacho. Nedávno som ho pripravovala aj v Teleráne.
Chutí jarou a nabíja energiou presne tak, ako to po zime potrebujeme.
Pár surovín, 20 minút a už si môžete vychutnať túto zdravú a sýtu polievku, ktorá vás nabije na celý deň.
Jednoduchá na prípravu a výživna, preto ju ocenia aj športovci.