Krémová karfiolová polievka Jána Pardavého
Túto krémovú polievku pripravíte za menej ako polhodinu a dopriať si ju môžete aj vtedy, ak športujete a dbáte na zdravú stravu.
Celkový čas prípravy: 20 min.
Porcie: 4
Suroviny
- 1 karfiol
- 1 cibuľa alebo pór
- 150 g červenej šošovice
- 250 ml kokosového mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- repkový olej
- rasca
- soľ
- kurkuma
Postup
Cibuľu si na masle ghee alebo oleji opražíme dozlatista. Pridáme nakrájaný karfiol a zalejeme vodou nad povrch. Pridáme červenú šošovicu a necháme variť.
Keď sú karfiol a šošovica mäkké, pridáme kokosové mlieko, pretlačený cesnak, soľ, rascu a štipku kurkumy. Varíme spolu zhruba 5 minút.
Po dovarení všetko spolu rozmixujeme dohladka.
Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.