Pridaj sa do Supershape LETNEJ VÝZVY, začať môžeš aj DNES!

Chalupársky vegetariánsky guláš

Život vegetariána nie je vždy jednoduchý, ale...

Chalupársky vegetariánsky guláš
30. AUG 2016

Recept pre 4 – 6 osôb

Potrebujeme:

  • 2 balenia sójových kociek (jedno balenie obsahuje 90 gramov)
  • 500 g pasírovaných paradajok
  • 2 červené papriky alebo 3 kapie
  • 2 väčšie zemiaky
  • 250 g veľkej purpurovej či strakatej uvarenej fazule (môže byť aj 1 konzerva)
  • 1 veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 ČL červenej mletej papriky
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1/2 ČL korenia garam masala
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL mletého chili alebo 1 chili paprička (pre tých,  ktorí majú radi štipľavé)
  • 1 liter zeleninového bujónu alebo 9 dcl zeleninového bujónu a 1 dcl červeného suchého vína
  • mleté čierne korenie, soľ
  • olej (cca 1 dcl)

Postup:

Na dostatočnom množstve oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu (cca 3 minútky). Pridáme na pásiky nakrájanú červenú papriku alebo kapiu, sójové kocky a smažíme ďalších 5 minút, pokým paprika trošku nezmäkne. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Pridáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, 3 ČL mletej červenej papriky, premiešame a pridáme pasírované paradajky a 1 liter zeleninového bujónu. Ak máte radi redší guláš, pridajte viac bujónu.

Tip: ak guláš nebudete servírovať deťom, pridajte namiesto 1 litra bujónu, 9 dcl bujónu a 1 dcl červeného suchého vína.

Varíme približne 15 minút a po tomto čase pridáme do guláša na kocky nakrájané dva väčšie zemiaky, fazuľu, mleté čierne korenie, 1/2 ČL korenia garam masala, 1/2 ČL mletej kurkumy a chili. Znížime teplotu na sporáku a varíme ďalších 15 – 20 minút pod pokrievkou. V prípade potreby guláš na záver dosolíme a máme hotový voňavý, hustý a neskutočne dobrý vegetariánsky guláš.

Servírujeme s čerstvým chlebíkom alebo chrumkavým pečivom.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šošovicová polievka s ovsennými vločkamiŠošovicová polievka s ovsenými vločkami

Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín. 

 

Karfiolová polievkaKarfiolová polievka

Stačia štyri ingrediencie a chutná polievka je na svete. 

 

Petržlenový krém s pestomPetržlenový krém s pestom

Rýchla a sýta polievka, dostupná počas celého roka. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chalupársky vegetariánsky guláš

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.