Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zapekané cukety

Jana Šimkovičová

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.

Recept týždňa: Zapekané cukety
3. AUG 2017

Odporúčame prečítať: Recepty z „plazivej zeleniny“ – cuketa, patizón, baklažán

 

Zapekané cukety

Počet porcíi: 4

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 15 - 20 minút

SUROVINY:

  • Cukety (pre 4 porcie potrebujeme 4 kusy)
  • Paradajky 2ks
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Mozarella, parmezán, syr na strúhanie
  • Bazalka
  • Štipka soli a korenia

POSTUP:

Cukety umyjeme, odrežeme konce a každú prerežeme na polovicu. Vydlabeme vnútro cukiet, ktoré si odložíme do misky. Vydlabané cukety si odložíme na plech.

Príprava plnky:

V hrnci si na oleji opražíme cibuľku. Vydlabanú dužinu z cukety, ktorú sme si doložili pokrájame na drobné kúsky a pridáme k cibuli, kde celú zmes podusíme. Keď cuketa zmäkne, pridáme na drobno nakrájané paradajky. Pridáme bazalku, štipku korenia a soli a podusíme ďalších 10 minút tak, aby sa nám paradajky veľmi nerozvarili.

Keď máme zmes hotovú, začneme ňou plniť cukety. Úplne na koniec posýpeme cukety syrom a dáme piecť.

Pečieme v rúre na 180° zhruba 15 až 20 minút.

zapekane cukety

Foto: Jana Šimkovičová

Cukety dostanete celoročne, takže si tento recept môžete pripraviť kedykoľvek vás to napadne. Ak by vám to nestačilo, pokojne ich môžete mať ako zeleninovú prílohu napríklad k mäsu na prírodno alebo k rybe. Ale za tie roky, kedy toto jedlo pripravujem sa mi nestalo, že by niekto ostal hladný :)

Keď chcem tieto cukety ako večeru po tréningu, tak ich naplním aj cottage cheesom alebo bryndzou, dostanete tak viac bielkovín.

Recepty z cukety nájdete aj v knihe Zdravé rýchlovky, ktorá obsahuje 60 skvelých a hlavne zdravých a rýchlych receptov na každý deň. 

Banner_Zdrave rychlovky_300x300

Foto: Zdravé rýchlovky

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Zapekané cukety

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

cuckorucko@centrum.sk
cuckorucko
 6.1.2021 13:55

cukety radšej robím plnené s mletým mäsom, dá sa nahradiť aj hydinovým, to je diétnejšie a menej tučné
cuckorucko@centrum.sk