Rýchly čučoriedkový koláč
Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy?
Množstvo: na tortovú formu
Príprava: 60 minút
Ingrediencie:
- 70 g hladkej špaldovej múky
- 60 g kvalitného zmäknutého masla
- 1 vajce
- 50 g trstinového cukru
- 1/2 vrecúšku kypriaceho prášku bez fosfátov
- štipka soli
- 150 g čučoriedok
na posýpku:
- 40 g hladkej špaldovej múky
- 25 g masla
- 25 g trstinového cukru
Postup:
Rúru si predhrejte na 170 °C.
Kúsok masla si odkrojte na vymazanie formy a zvyšok vymiešajte s cukrom. Potom pridajte vajcia, múku, štipku soli a kypriaci prášok. Všetko dôkladne premiešajte. Aj keď sa vám zdá cesto tuhé, nevadí, vo forme ho rozotriete stierkou.
Formu si vymažte maslom a vysypte trochou múky. Potom do nej preložte cesto a pomocou stierky rozotrite po celej ploche.
Na cesto postupne rozvrstvite čučoriedky. V malej mištičke urobte posýpku a naneste ju po celej ploche koláča.
Pečte zhruba 40 minút.
Zdroj: biochemicka.cz
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou
Niekedy vzniknú zaujímavé recepty aj pri upratovaní chladničky. Tento koláč je dôkaz.
Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé.
Škoricový cheesecake so slivkami a chia želé
Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí.