30. SEP 2016

Škoricový cheesecake so slivkami a chia želé

Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí. 

Korpus:

  • 150 g perníkov (môžu byť aj kupované celozrnné alebo bezlepkové keksíky)
  • 40 g masla
  • 2 lyžice kakaa

Naplnila som dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si nepripravila náplň.

Náplň:

  • 500 g krémového tvarohu alebo ricotty (je lepšie stráviteľná a niekomu aj viac chutí)
  • 1 vajíčko
  • 100 g xylitolu (brezový cukor)
  • trošku citrónovej kôry a šťavy
  • 2 veľké lyžice mletej škorice
  • 1 lyžička škrobu (nemusí byť)

Suroviny na náplň som dobre zmixovala. Na korpus som dala zavárané slivky – ale môžu byť aj mrazené, alebo v čase sezóny aj čerstvé a na ne škoricovú náplň. Potom môžeme prípadne znížiť množstvo cukru v náplni, ak sú zavárané slivky sladké. Piekla som na plechu s vodou približne 45 minút, z toho pri teplote 200 stupňov asi prvých 15 až 20 minút a zvyšok na 150 stupňov. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte aspoň hodinu. Po vychladnutí som dala na tvarohovú vrstvu ešte slivkovú, ktorú ja nazývam želé.

Slivkové želé s chia

Rozmixované slivky (ak zavárané, netreba dosladiť, ja som ešte pridala domácu slivkovú detskú výživu, na dosladenie môžete použiť aj slivkový džem) zmiešame s chia semienkami – ktoré majú tú úžasnú schopnosť, že absorbujú tekutinu a spravia z tohto rozmixovaného ovocia tzv. „želatínu”. Na 300 g sliviek som použila 2 až 3 lyžice chia. Vždy to nechám aspoň polhodinu postáť, aby som videla, či to tuhne a ako veľmi. Až potom to nanesiem na koláč. Keď to bude vyzerať tak, že to nestečie, je to vhodné na nanesenie. Množstvo si môžete určiť sami – podľa toho, či si želáte viac ovocnej vrstvy. 

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Fit cheesecakeFit cheesecake

e to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.

 

Datlový cheesecake so škoricouDatlový cheesecake so škoricou

Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.

 

Špaldové pudingové rezyŠpaldové pudingové rezy

Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Škoricový cheesecake so slivkami a chia želé

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.