Žltá exotická kuracia polievka
Táto polievka má veľa bielkovín, zeleniny aj zdravých tukov. Môže skvelo chutiť na studeno, aj na horúco. Pridať do nej môžete taktiež citrónovú trávu, alebo pred podávaním zopár kvapiek limetky.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 500 g kuracích pŕs
- 2 PL prepusteného masla ghí
- 1 HR nasekaných kuriatok
- 1 malá cuketa
- 1/2 HR kukurice
- 1 veľký pór
- 2 smotany s čo najvyšším % tuku
- 1 PL sušeného zázvoru
- 1 PL kurkumy
- čierne korenie, čili
- himalájska soľ podľa chuti
Postup
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky a osmažíme ich na masle ghí. Keď je mäso uzavreté, pridáme na krúžky nakrájaný pór, kuriatka, nastrúhanú cuketu a osmažíme.
Pridáme vodu a polievku ochutíme čiernym korením, kurkumou, sušeným zázvorom, čili a soľou. Keď je mäso mäkké, polievku zahustíme smotanou a môže sa podávať.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.