Hŕstková polievka plná zdravých bielkovín
Táto polievka je vhodná najmä v čase obeda, môžete si vybrať jej lepkovú alebo bezlepkovú verziu. Doporučujeme použiť celozrnné špaldové cestoviny alebo z hnedej ryže, kde je obsiahnutá aj vláknina.
Celkový čas prípravy: 50 min.
Porcie: 3
Suroviny
- 200 g zemiakov
- 100 g hŕstky
- 150 g mrkvy
- 150 g kalerábu
- 100 g zeleru
- 50 g papriky
- 15 g repkového oleja
- 1 cibuľa
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- 1,2 l vody
Postup
Zemiaky dáme variť s hŕstkou do vody. Pridáme nakrájanú mrkvu, kaleráb, zeler a papriku a varíme, kým všetko nezmäkne.
V menšom hrnci opražíme cibuľu na oleji. Pridáme strúčik cesnaku, čierne korenie a soľ. Krátko opražíme. Na záver pridáme červenú mletú papriku a podlejeme vodou.
Pripravenú zmes nalejeme do uvarenej hŕstky a zamiešame.
Tento chutný a rýchly fit recept nájdete v knihe ĽAHKÝ REŠTART, spolu s ďalšími 75 obľúbenými jedlami jednoduchými na prípravu. Vďaka knihe ĽAHKÝ REŠTART nakopnete spaľovanie za 21 dní, pod vedením skúsenej výživovej špecialistky, ktorá pre vás pripravila 3 vzorové týždenné jedálničky. Presvedčte sa sami, že aj zdravá strava môže chutiť a prinášať trvalé výsledky.