Sýta hokkaido polievka do 20 minút
Recept na nasledujúcu sýtu polievku hokkaido pochádza od Michaely Bezákovej, mamy trojičiek, ktorá rada hľadá zdravšie alternatívy v strave a prispôsobuje im aj známe recepty. Ak chcete túto polievku vo vegánskej verzii, maslo ghí môžete nahradiť repkovým olejom.
Celkový čas prípravy: 20 min.
Porcie: 1
Suroviny
- 250 g hokkaido tekvice
- 100 g mrkvy
- 25 g červenej šošovice
- 50 g cibule
- 16 g masla ghí
- 10 g tekvicových semienok
- 8 g tekvicového oleja
- 1 citrón
- biele korenie
- soľ
Postup
Na masle ghí speníme cibuľku a pridáme nakrájanú mrkvu. Restujeme dovtedy, kým mrkva nepustí farbu. Zalejeme vriacou vodou, do ktorej vložíme nakrájané hokkaido aj so šupkou, len ho zbavíme semiačok.
Osolíme, okoreníme, varíme takmer domäkka. Keď sú kúsky hokkaido takmer mäkké, pridáme červenú šošovicu, povaríme 3 – 4 minúty a rozmixujeme dohladka.
Na záver ochutíme citrónovou šťavou a soľou, ak je potrebné. Na tanieri dekorujeme opraženými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.
Tento chutný a rýchly fit recept nájdete v knihe ĽAHKÝ REŠTART, spolu s ďalšími 75 obľúbenými jedlami jednoduchými na prípravu. Vďaka knihe ĽAHKÝ REŠTART nakopnete spaľovanie za 21 dní, pod vedením skúsenej výživovej špecialistky, ktorá pre vás pripravila 3 vzorové týždenné jedálničky. Presvedčte sa sami, že aj zdravá strava môže chutiť a prinášať trvalé výsledky.