Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.
Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.
Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo.
Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”.
Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút.
Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná.
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.
V našom vianočnom menu sme pripravili naozaj odľahčenú verziu kapra aj šalátu
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.
Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami.
Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.
Pri intolerancii alebo alergii na lepok je potrebné vylúčiť ho zo stravy. Mnohí si pomyslíme, že tým prídeme o všetko to skvelé jedlo z mamkinej alebo babičkinej kuchyne.
Rizoto, v ktorom sa snúbia skvelé chute.
Zdravý, chutný a nie príliš zložitý obed s kuracím mäskom a zeleninou.
Špenát a šampiňóny sú dokonalá kombinácia.
Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou.
Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému.
Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.
V karfiole sa nachádza viacero účinných látok. Jedna z nich je indol-3-karbinol, ktorá podporuje detoxifikáciu pečene a odstraňuje nadbytočný estrogén z tela.
Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. Jačmenné krúpy sa vytratili z našich kuchýň a najčastejšie sa používajú pri príprave krúpových jaterníc.