Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Sekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

Sekaná z červenej šošovice a tofu
17. JAN 2017

Recept pre 6 osôb
Čas prípravy: 90 min.
Potrebujeme:

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • cca 300 g očistenej mrkvy (4 stredne veľké mrkvy)
  • 1 balenie natural tofu (180 g)
  • 1 balenie údeného tofu (180 g)
  • 60 g vlašských orechov (za hrsť)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletej rasce
  • 2 ČL mletej červenej sladkej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL tamari omáčky
  • 2 PL hrachovej alebo inej múky
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • trošku strúhanky a olivového oleja

Postup: 

Červenú šošovicu uvaríme podľa návodu na obale (7 až  10 minút), necháme dobre odkvapkať a trošku vychladnúť. Cibuľku nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme ďalších 5 minút.

Červenú šošovicu, následne spolu s nadrobeným tofu, cesnakom, koreninami a soľou rozmixujeme dohladka. Buď stolovým mixérom, alebo postačí aj ponorný. Do tejto zmesi pridáme mrkvu s cibuľkou, nasekané orechy, nasekanú petržlenovú vňať, tamari omáčku a múku, dobre premiešame.

Formu vymastíme a vysypeme strúhankou a vložíme do nej našu hotovú zmes. Pečieme pri 190 stupňoch Celzia 45 až 50 minút, pokiaľ nemá „sekaná” na vrchu pevnú konzistenciu.

Podávame so zeleninovou kašou (my sme spravili zemiakovo-zelerovú) a napríklad opečenými fazuľkami.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kávovo-kakaová quinouKávovo-kakaová quinoa

Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút. 

 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sekaná z červenej šošovice a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.