Sekaná z červenej šošovice a tofu
Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”.
Recept pre 6 osôb
Čas prípravy: 90 min.
Potrebujeme:
- 200 g červenej šošovice
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- cca 300 g očistenej mrkvy (4 stredne veľké mrkvy)
- 1 balenie natural tofu (180 g)
- 1 balenie údeného tofu (180 g)
- 60 g vlašských orechov (za hrsť)
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletej rasce
- 2 ČL mletej červenej sladkej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL tamari omáčky
- 2 PL hrachovej alebo inej múky
- za hrsť petržlenovej vňate
- trošku strúhanky a olivového oleja
Postup:
Červenú šošovicu uvaríme podľa návodu na obale (7 až 10 minút), necháme dobre odkvapkať a trošku vychladnúť. Cibuľku nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme ďalších 5 minút.
Červenú šošovicu, následne spolu s nadrobeným tofu, cesnakom, koreninami a soľou rozmixujeme dohladka. Buď stolovým mixérom, alebo postačí aj ponorný. Do tejto zmesi pridáme mrkvu s cibuľkou, nasekané orechy, nasekanú petržlenovú vňať, tamari omáčku a múku, dobre premiešame.
Formu vymastíme a vysypeme strúhankou a vložíme do nej našu hotovú zmes. Pečieme pri 190 stupňoch Celzia 45 až 50 minút, pokiaľ nemá „sekaná” na vrchu pevnú konzistenciu.
Podávame so zeleninovou kašou (my sme spravili zemiakovo-zelerovú) a napríklad opečenými fazuľkami.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút.
Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami
Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná.
Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.