Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
3. JAN 2017

Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

Potrebujeme:

  • 1 červenú cibuľu
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltú papriku
  • 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
  • 1 ks cukety nastrúhanej nahrubo 
  • 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
  • medvedí cesnak (1 lyžica pesta alebo 4 až 5 lístkov čerstvého – nasekať nadrobno, alebo  3 až 4 strúčiky cesnaku)
  • 250 g pohánkovej krupice alebo hrubej múky
  • 3 ks vajíčok
  • 3 dcl mlieka
  • 1 ks kozieho jogurtu
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • biele korenie mleté
  • soľ

Postup: 

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko restujeme. Pridáme ružičkový kel  a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko a pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme  celými  mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňov asi 40 minút.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.

 

Dulovo-tekvicový nákyp s mandlovým mliekomDulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 

 

Pohánková sekanáPohánková sekaná

Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1425
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.