9. JAN 2017

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

Na  4 porcie  potrebujeme:

  • 350 g celozrnného kuskusu
  • 300 g červenej šošovice
  • mahá korenie (koriander, rasca alebo kumín, horčicové semienko)
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 šalotka 
  • 3 až 4 PL olivového oleja
  • 200 g shitaké húb
  • 200g  šampiňónov portobello 

Postup:

Na olivovom oleji na panvici ohrejeme kurkumu a mahá korenie, pridáme šalotku a huby a orestujeme do 10 minút. Huby z panvice vyberieme a prisypeme opláchnutú červenú šošovicu, podlejeme vodou a povaríme cca 20 minút. Vmiešame späť huby a pridáme napučaný celozrnný kuskus. Dochutíme soľou (ja používam himalájsku z mlynčeka a tiež mix farebného korenia).

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.

 

Dulovo-tekvicový nákyp s mandlovým mliekomDulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 922
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.