Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami
Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 350 g celozrnného kuskusu
- 300 g červenej šošovice
- mahá korenie (koriander, rasca alebo kumín, horčicové semienko)
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 šalotka
- 3 až 4 PL olivového oleja
- 200 g shitaké húb
- 200g šampiňónov portobello
Postup:
Na olivovom oleji na panvici ohrejeme kurkumu a mahá korenie, pridáme šalotku a huby a orestujeme do 10 minút. Huby z panvice vyberieme a prisypeme opláchnutú červenú šošovicu, podlejeme vodou a povaríme cca 20 minút. Vmiešame späť huby a pridáme napučaný celozrnný kuskus. Dochutíme soľou (ja používam himalájsku z mlynčeka a tiež mix farebného korenia).
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.
Domáce zemiakovo-batatové gnocchi
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.
Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom
Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami.