Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami
9. JAN 2017

Na  4 porcie  potrebujeme:

  • 350 g celozrnného kuskusu
  • 300 g červenej šošovice
  • mahá korenie (koriander, rasca alebo kumín, horčicové semienko)
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 šalotka 
  • 3 až 4 PL olivového oleja
  • 200 g shitaké húb
  • 200g  šampiňónov portobello 

Postup:

Na olivovom oleji na panvici ohrejeme kurkumu a mahá korenie, pridáme šalotku a huby a orestujeme do 10 minút. Huby z panvice vyberieme a prisypeme opláchnutú červenú šošovicu, podlejeme vodou a povaríme cca 20 minút. Vmiešame späť huby a pridáme napučaný celozrnný kuskus. Dochutíme soľou (ja používam himalájsku z mlynčeka a tiež mix farebného korenia).

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.

 

Dulovo-tekvicový nákyp s mandlovým mliekomDulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.