22. NOV 2016

Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 

Suroviny pre 6 osôb:

  • 500 g očistených dúl nastrúhaných nahrubo
  • 300 g jabÍk
  • 300 g muškátovej tekvice
  • 300 g tekvice hokaido
  • 400 g guľatozrnnej ryže
  • 7 dcl mandľového mlieka
  • 100 g kokosového cukru
  • 1 malá lyžička škorice
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • badián mletý
  • klinčeky mleté
  • kardamóm mletý
  • 50 g kokosového tuku
  • 1 veľký bio citrón
  • 50 g lieskovcov
  • 100 g neslaného pecorina alebo ovčieho syra

Postup:

Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku a necháme vychladnúť. Na  panvicu dáme kokosový tuk, pridáme tekvice nakrájané na kocky. Hokaido tekvicu nešúpeme, iba poriadne umyjeme povrch a nakrájame. Semienka môžete odložiť a vysušiť. Pridáme koreniny, cukor, zázvor,  podlejeme vodou a podusíme domäkka.  Po vychladnutí  vymixujeme tyčovým mixérom.  Jablká a duly ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Premiešame s  citrónovou šťavou. Keramický pekáč vymastíme kokosovým tukom a ako prvú vrstvu  dáme  uvarenú ryžu. Navrstvíme jablká a na ne vrstvu  voňavých tekvíc, pridáme ryžu a opäť vrstvíme.  Ako poslednú dáme ryžu. Posypeme hoblinami pecorina a nasekanými lieskovcami. Pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi a orechovicouSlivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný.

 

Tekvicová torta s kešuTekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

 

Lievance s jablkami a mandľovým maslomLievance s jablkami a mandľovým maslom

Tieto lievance môžu byť aj maškrtou, ktorú si doprajete po obede. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.