Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 

Dulovo-tekvicový nákyp s mandlovým mliekom
22. NOV 2016

Suroviny pre 6 osôb:

  • 500 g očistených dúl nastrúhaných nahrubo
  • 300 g jabÍk
  • 300 g muškátovej tekvice
  • 300 g tekvice hokaido
  • 400 g guľatozrnnej ryže
  • 7 dcl mandľového mlieka
  • 100 g kokosového cukru
  • 1 malá lyžička škorice
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • badián mletý
  • klinčeky mleté
  • kardamóm mletý
  • 50 g kokosového tuku
  • 1 veľký bio citrón
  • 50 g lieskovcov
  • 100 g neslaného pecorina alebo ovčieho syra

Postup:

Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku a necháme vychladnúť. Na  panvicu dáme kokosový tuk, pridáme tekvice nakrájané na kocky. Hokaido tekvicu nešúpeme, iba poriadne umyjeme povrch a nakrájame. Semienka môžete odložiť a vysušiť. Pridáme koreniny, cukor, zázvor,  podlejeme vodou a podusíme domäkka.  Po vychladnutí  vymixujeme tyčovým mixérom.  Jablká a duly ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Premiešame s  citrónovou šťavou. Keramický pekáč vymastíme kokosovým tukom a ako prvú vrstvu  dáme  uvarenú ryžu. Navrstvíme jablká a na ne vrstvu  voňavých tekvíc, pridáme ryžu a opäť vrstvíme.  Ako poslednú dáme ryžu. Posypeme hoblinami pecorina a nasekanými lieskovcami. Pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi a orechovicouSlivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný.

 

Tekvicová torta s kešuTekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

 

Lievance s jablkami a mandľovým maslomLievance s jablkami a mandľovým maslom

Tieto lievance môžu byť aj maškrtou, ktorú si doprajete po obede. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.