17. NOV 2016

Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný

Ingrediencie:

  • 2,5 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • ½ hrnčeka vody
  • 200 g masla
  • 2 PL kokosového cukru
  • štipka soli

Náplň:

  • 800 g sliviek
  • 100 g fíg
  • 50 g vlašských orechov
  • ½ hrnčeka medu
  • 2 PL škorice
  • 50 ml orechovice (nemusí byť)
  • 1 vajce

Postup:

Z múky, vody, masla, cukru a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť na polhodinku v chladničke. Slivky a figy nakrájame na polmesiačiky, orechy na menšie kúsky a zmiešame spolu s medom, škoricou a orechovicou. Keďže je cesto krehké, vyvaľkáme ho medzi dvomi potravinárskymi fóliami do tvaru kruhu. Potom ho preložíme na plech vystlaný papierom, naukladáme slivky a figy s tým, že necháme cca 5 cm voľný okraj. Okraje cesta nakoniec preložíme dovnútra koláča. Okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 50 minút, pokým nie je koláč zlatistý.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tekvicová torta s kešuTekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

 

Čokoládové cookiesČokoládové cookies

Pomôžu vám zahnať pochmúrnu náladu, ktorá je spojená s tmavými a chladnými jesennými večermi. 

 

Raw karamelová tortaRaw karamelová torta

Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1369
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.