14. NOV 2016

Tekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

Ingrediencie (na okrúhlu formu s priemerom 22 – 24 cm)

na korpus

  • 150 g špaldovej múky
  • 2 lyžice napučaných semienok "Raňajky Inkov" (2 lyžice semienok + 6 lyžíc vody, stačí 15 minút vopred)
  • 330 g tekvicového pyré (pyré z jednej tekvice hokkaido)
  • 125 g jablkového pyré 
  • 80 g cukru muscovado
  • 20 g BIO škoricového cukru 
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
     

na frosting (polevu)

  • 100 g namočených kešu orieškov (stačí tak 2 hodiny vopred)
  • 100 ml mandľového alebo ryžového, alebo sójového nápoja
  • 2 lyžice medu (možno použiť i javorový sirup)
  • 1 PL kokosového oleja
  • 30 až 50 kvapiek vanilkovej esencie
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL instantnej ryžovo-pohánkovej kaše 
  • štipka soli
  • pekanové orechy na ozdobu
     

Postup:

1. Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu umyte, rozkrojte na štvrtiny, vydlabte semienka s dužinou a pečte na plechu s papierom na pečenie šupkou hore, 50 minút pri 180 ° C do zmäknutia. Potom plech vyberte a ešte za tepla zlúpnite šupku. Nechajte 5 minút odpočinúť, potom tekvicu v úzkej dóze zmixujte na pyré tyčovým mixérom. Rúru si môžete nechať predhriatu.

2. Teraz si pripravte cesto na korpus. Do hlbokej misy preosejte múku a zmiešajte ju s práškom do pečiva a sódou. Potom pridajte oba cukry, škoricu a štipku soli. Všetko premiešajte.

3. Teraz pridajte tekuté ingrediencie – jablkové pyré, vychladnuté tekvicové pyré a tiež napučané semienka. Všetko dôkladne premiešajte do kompaktnej hmoty.

4. Cesto nalejte do vymastenej okrúhlej formy na torty a pečte približne 45 minút pri 180 °C.

5. Medzitým, ako sa pečie korpus, si pripravte tzv. frosting. Do mixéra dajte všetky ingrediencie a mixujte dohladka. Nechajte oddýchnuť v chladničke aspoň 30 minút alebo po dobu pečenia korpusu.

6. Keď je korpus hotový, nechajte ho aspoň 30 minút vydýchať a potom navrstvite polevu. Ozdobte pekanovými orechmi. Nechajte vychladnúť a odležať cez noc v chladničke.

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raw karamelová tortaRaw karamelová torta

Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty. 

 

 

Lievance s jablkami a mandľovým maslomLievance s jablkami a mandľovým maslom

Tieto lievance môžu byť aj maškrtou, ktorú si doprajete po obede. 

 

 

Rýchly čučoriedkový koláčRýchly čučoriedkový koláč

Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy? 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicová torta s kešu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1251
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.