Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré
Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.
Ingrediencie pre 2 osoby:
- 400 g balenie filiet tilapie
- 50 g masla
- soľ, čerstvo namleté korenie
- citrónová šťava
Salsa verde:
- 4 PL olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čerstvé mleté korenie
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 – 2 PL kapár
Pyré:
- 350 g balenie mrazeného hrášku
- 100 g baby špenátu
- 1 cibuľa
- 100 ml sladkej smotany
- 100 ml zeleninového vývaru
- 40 g masla
- soľ, korenie
Postup:
Salsu verde si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií. Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš hustá, prilejeme olivový olej.
Očistíme cibuľu a nakrájame najemno. Na masle speníme cibuľu dozlatista, pridáme hrášok, dochutíme soľou a korením. Prilejeme vývar a smotanu a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec primiešame baby špenát, rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Filety umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si necháme rozpustiť maslo a filety orestujeme z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Nakoniec môžeme filety pokvapkať citrónovou šťavou.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo.
Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom
Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.
Losos s batatmi, hráškom a cuketou
Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému.