Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.

Tilapia so salsou verde a hráškovo-špenátovým pyré
25. JAN 2017

Ingrediencie pre 2 osoby:

  • 400 g balenie filiet tilapie
  • 50 g masla
  • soľ, čerstvo namleté korenie
  • citrónová šťava

Salsa verde:

  • 4 PL olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čerstvé mleté korenie
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 – 2 PL kapár

Pyré:

  • 350 g balenie mrazeného hrášku 
  • 100 g baby špenátu
  • 1 cibuľa
  • 100 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 40 g  masla
  • soľ, korenie

Postup:

Salsu verde si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií. Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš hustá, prilejeme olivový olej.

Očistíme cibuľu a nakrájame najemno. Na masle speníme cibuľu dozlatista, pridáme hrášok, dochutíme soľou a korením. Prilejeme vývar a smotanu a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec primiešame baby špenát, rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby dochutíme soľou a korením.

Filety umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si necháme rozpustiť maslo a filety orestujeme z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Nakoniec môžeme filety pokvapkať citrónovou šťavou.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tofu s čiernou fazuľouTofu s čiernou fazuľou

Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo. 

 

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátomTuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

 

Losos s batatmi, hráškom a cuketouLosos s batatmi, hráškom a cuketou

Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.