19. JAN 2017

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

Ingrediencie na 2 kusy: 

  • 2 steaky z tuniaka
  • 1/4 ČL koriandrových semiačok
  • 1/4 ČL zeleného korenia celého
  • ¼ ČL horčičných semiačok
  • ¼ ČL zázvoru
  • 1PL kokosového alebo olivového oleja
  • soľ
  • šťava z citróna

Šalát:

  • zmes šalátových listov 
  • 1 mrkva
  • 3 šalotky
  • hrsť húb (shitake alebo hliva ústricová)
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ

Postup: 

Steaky z tuniaka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Koriandrové semiačka, zelené korenie, horčičné semiačka a zázvor si rozdrvíme v mažiari. Steaky osolíme a okoreníme touto zmesou. Na grilovacej panvici si rozpustíme lyžicu kokosového alebo olivového oleja a steaky orestujeme z oboch strán (cca 3 až 4 minúty z každej strany). Tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou.

Šalát a huby umyjeme, mrkvu si nastrúhame na tenké rezančeky, šalotku nakrájame najemno. Na panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotky, pridáme nakrájané huby, dochutíme soľou a korením. Dressing si pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky a soli.  Huby necháme trochu vychladnúť a pridáme do šalátu tesne pred podávaním, aby šalát „nezvädol“.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Sekaná z červenej šošovice a tofuSekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1373
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.