17. JAN 2017

Sekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

Recept pre 6 osôb
Čas prípravy: 90 min.
Potrebujeme:

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • cca 300 g očistenej mrkvy (4 stredne veľké mrkvy)
  • 1 balenie natural tofu (180 g)
  • 1 balenie údeného tofu (180 g)
  • 60 g vlašských orechov (za hrsť)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletej rasce
  • 2 ČL mletej červenej sladkej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL tamari omáčky
  • 2 PL hrachovej alebo inej múky
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • trošku strúhanky a olivového oleja

Postup: 

Červenú šošovicu uvaríme podľa návodu na obale (7 až  10 minút), necháme dobre odkvapkať a trošku vychladnúť. Cibuľku nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme ďalších 5 minút.

Červenú šošovicu, následne spolu s nadrobeným tofu, cesnakom, koreninami a soľou rozmixujeme dohladka. Buď stolovým mixérom, alebo postačí aj ponorný. Do tejto zmesi pridáme mrkvu s cibuľkou, nasekané orechy, nasekanú petržlenovú vňať, tamari omáčku a múku, dobre premiešame.

Formu vymastíme a vysypeme strúhankou a vložíme do nej našu hotovú zmes. Pečieme pri 190 stupňoch Celzia 45 až 50 minút, pokiaľ nemá „sekaná” na vrchu pevnú konzistenciu.

Podávame so zeleninovou kašou (my sme spravili zemiakovo-zelerovú) a napríklad opečenými fazuľkami.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kávovo-kakaová quinouKávovo-kakaová quinoa

Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút. 

 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sekaná z červenej šošovice a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.