Karfiolové curry s tempehom
V karfiole sa nachádza viacero účinných látok. Jedna z nich je indol-3-karbinol, ktorá podporuje detoxifikáciu pečene a odstraňuje nadbytočný estrogén z tela.
Suroviny:
- 4 ks tempehu (ak nie ste vegetarián, tak môžete použiť bio kuracie mäso)
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menší karfiol
- 1 cuketa
- 1/2 balíka mrazenej zeleninovej zmesi
- 2 lyžičky curry prášku
- 1/2 lyžičky škorice
- 1 lyžička chilli
- 1 kokosové mlieko
- 1 lyžička tamari omáčky
- sezamové semienka a koriander na ozdobu
Postup:
Cibuľu a cesnak si opražte na oleji dozlatiska. Potom pridajte karfiol, cuketu a ostatnú zeleninu a opražte pár minút. Pridajte curry, škoricu, chilli a kokosové mlieko. Dobre premiešajte a nechajte variť na miernom ohni 10 minút. Keď je zelenina mäkká, odoberte 2 tretiny a rozmixujte zmes na krém. Zmiešajte s nerozmixovanou tretinou.
Na menšej panvici zohrejte olej a pridajte tempeh a opražte dozlatista. Odložte z ohňa a pokvapkajte tamari omáčkou. Tempeh pridajte k zelenine a premiešajte. Pri servírovaní posypte sezamom a koriandrovou vňaťou.
Zdroj: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
15-minútová polievka z červenej šošovice
Na prípravu potrebuješ šošovicu, batáty, mrkvu, tempeh a ďalšie ingrediencie.
Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutili a mali skvelý pocit nasýtenia.
Do šošovice pridáme špenátové listy, opražený tempeh, rôzne semiačka, mandle a domácu zálievku.