Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašou

Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.

Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašou
11. OKT 2016

Príprava: 25 min

Počet porcií: 4 detské, 3 dospelé

Suroviny

na kašu:

  • 200 g pohánky lámanky
  • 1 lyžica alebo 1 kocka BIO zeleninového bujónu 

na 9 fašírok:

  • 200 g varenej brokolice v pare
  • 2 domáce vajcia
  • 60 g jemných ovsených vločiek 
  • 1/2 červenej cibuľky
  • 1 lyžica alebo 1 kocka BIO zeleninového bujónu 
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice hrášku (možno použiť aj strúhanku)
  • štipka soli
  • 10 ml repkového oleja
  • 20 g masla

Postup:

Pohánku párkrát prepláchnite studenou vodou, potom pridajte 350 ml vody, kocku zeleninového bujónu, štipku soli a priveďte do varu. Za stáleho miešania, asi 3 minúty, prevarte a potom nechajte bokom dôjsť pod pokrievkou. Potom si pripravte misu a nadrobno do nej nakrájajte uvarenú brokolicu (bez hlúbu, robí neplechu pri formovaní placiek). Pridajte najemno nasekanú cibuľku, 2 vajcia, ovsené vločky, lyžicu zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak a majoránku. Všetko dôkladne premiešajte a podľa potreby prisypte 1 až 2 lyžice hrášku, alebo strúhanky, aby vznikla kompaktná zmes. Navlhčenými prstami tvorte malé fašírky, ktoré klaďte na rozpálenú panvicu s troškou oleja. Karbonátky skôr opekajte na sucho a to zhruba 4 minúty z každej strany. Podávajte s plátkom masla, ktoré sa na kaši krásne rozpustí.

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Karfiolové curry s tempehomKarfiolové curry s tempehom

V karfiole sa nachádza viacero účinných látok. Jedna z nich je indol-3-karbinol, ktorá podporuje detoxifikáciu pečene a odstraňuje nadbytočný estrogén z tela. 

 

Krupoto s červenou fazuľkouKrupoto s červenou fazuľkou

Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. Jačmenné krúpy sa vytratili z našich kuchýň a najčastejšie sa používajú pri príprave krúpových jaterníc.

 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaidoPečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne.


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.