Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pohánková sekaná

Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.

Pohánková sekaná
21. NOV 2016
Porcie: 3
Príprava: 65 minút
Označenie: vhodné pre vegetariánov a vegánov, bezlepkové

Ingrediencie (na jednu menšiu zapekaciu misu):

  • 200 g pohánky lámanky
  • 300 ml zeleninového vývaru (3/4 kocky BIO bujónu)
  • 1 pór
  • 2 mrkvy
  • 1/4 zeleru
  • strúčik cesnaku
  • korenie: majorán, kurkuma, chilli vločky, korenie
  • gél z chia semienok (2 lyžičky + 100 ml vody)
  • olivový olej

Postup:

1. 2 lyžičky chia semienok nechajte 2 až 3 hodiny napučať v 100 ml vody, kým sa nevytvorí hustý gél. Tento gél plne nahradí dve vajcia.

2. K 200 g pohánky lámanky prilejte 300 ml vody (1: 1,5), prihoďte 3/4 kocky BIO zeleninového bujónu a priveďte do varu. Po 3 minútach odstavte a nechajte 15 minút dôjsť pod pokrievkou.

3. Zeler a mrkvu očistite a nakrájajte nadrobno. Nechajte variť na pare 10 minút.

4. Pór očistite a nakrájajte na kolieska.

5. Potom všetko dôkladne premiešajte buď v hrnci, alebo priamo v zapekacej mise: pohánku, zeler, mrkvu, pór a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridajte majoránku, trochu kurkumy, trochu chilli vločiek a čerstvo mleté čierne korenie. Na záver pridajte lyžicu olivového oleja a gél z chia semienok a všetko spoločne premiešajte. Zmes v mise uhlaďte stierkou.

6. Pečte pozvoľna pri 180 °C, kým sekaná nezíska zlatistý nádych, trvá to cca 45 minút.

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zemiakové halušky (gnocchi) bez lepkuZemiakové halušky (gnocchi) bez lepku

Pri intolerancii alebo alergii na lepok je potrebné vylúčiť ho zo stravy. 

 

Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmiRizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi

Rizoto, v ktorom sa snúbia skvelé chute. 

 

Koláč s kuracím mäsom a zeleninouKoláč s kuracím mäsom a zeleninou

Zdravý, chutný a nie príliš zložitý obed s kuracím mäskom a zeleninou.


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánková sekaná

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.