Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi
Rizoto, v ktorom sa snúbia skvelé chute.
Čo budete potrebovať na 4 porcie:
- 240 g arborio ryže
- 30 g vlašských orechov – pri alergii na orechy ich vynechajte, alebo nahraďte iným typom orechov
- 100 g mungo fazuliek
- 100 g šalotky
- 5 g olivového oleja
- 10g masla – pri alergii na mliečnu bielkovinu, laktózu použite kvalitný rastlinný olej, prípadne maslo ghee
- 100 ml suchého bieleho vína
- 100 g rukoly
- 120 g cherry paradajok
- 30 g čerstvej petržlenovej vňate
- 20 g parmezánu
- soľ, čierne korenie
Príprava:
Mungo fazuľky uvarte podľa návodu v posolenej vode. Sceďte a odložte. Šalotku očistite a nakrájajte nadrobno. V panvici rozohrejte olej, pridajte šalotku a chvíľku restujte, pridajte arborio ryžu a opražte. Podlejte vínom a nechajte ho odpariť, mierne osoľte a za stáleho miešania podlievajte trochou vody a po jej odparení pridajte ďalšiu, až kým nie je ryža hotová.
Vmiešajte do nej studené maslo a nastrúhaný parmezán a okoreňte. Na záver pridajte varené mungo fazuľky, umytú a osušenú rukolu a cherry paradajky, ktoré ste nakrájali na štvrte. Na tanieri ozdobte petržlenovou vňaťou a nasekanými vlašskými orechmi.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Koláč s kuracím mäsom a zeleninou
Zdravý, chutný a nie príliš zložitý obed s kuracím mäskom a zeleninou.
Losos s batatmi, hráškom a cuketou
Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému.
Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. Jačmenné krúpy sa vytratili z našich kuchýň a najčastejšie sa používajú pri príprave krúpových jaterníc.