Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom
19. JAN 2017

Ingrediencie na 2 kusy: 

  • 2 steaky z tuniaka
  • 1/4 ČL koriandrových semiačok
  • 1/4 ČL zeleného korenia celého
  • ¼ ČL horčičných semiačok
  • ¼ ČL zázvoru
  • 1PL kokosového alebo olivového oleja
  • soľ
  • šťava z citróna

Šalát:

  • zmes šalátových listov 
  • 1 mrkva
  • 3 šalotky
  • hrsť húb (shitake alebo hliva ústricová)
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ

Postup: 

Steaky z tuniaka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Koriandrové semiačka, zelené korenie, horčičné semiačka a zázvor si rozdrvíme v mažiari. Steaky osolíme a okoreníme touto zmesou. Na grilovacej panvici si rozpustíme lyžicu kokosového alebo olivového oleja a steaky orestujeme z oboch strán (cca 3 až 4 minúty z každej strany). Tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou.

Šalát a huby umyjeme, mrkvu si nastrúhame na tenké rezančeky, šalotku nakrájame najemno. Na panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotky, pridáme nakrájané huby, dochutíme soľou a korením. Dressing si pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky a soli.  Huby necháme trochu vychladnúť a pridáme do šalátu tesne pred podávaním, aby šalát „nezvädol“.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Sekaná z červenej šošovice a tofuSekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.