Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom
Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.
Ingrediencie na 2 kusy:
- 2 steaky z tuniaka
- 1/4 ČL koriandrových semiačok
- 1/4 ČL zeleného korenia celého
- ¼ ČL horčičných semiačok
- ¼ ČL zázvoru
- 1PL kokosového alebo olivového oleja
- soľ
- šťava z citróna
Šalát:
- zmes šalátových listov
- 1 mrkva
- 3 šalotky
- hrsť húb (shitake alebo hliva ústricová)
- olivový olej
- citrónová šťava
- 1 PL sójovej omáčky
- soľ
Postup:
Steaky z tuniaka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Koriandrové semiačka, zelené korenie, horčičné semiačka a zázvor si rozdrvíme v mažiari. Steaky osolíme a okoreníme touto zmesou. Na grilovacej panvici si rozpustíme lyžicu kokosového alebo olivového oleja a steaky orestujeme z oboch strán (cca 3 až 4 minúty z každej strany). Tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Šalát a huby umyjeme, mrkvu si nastrúhame na tenké rezančeky, šalotku nakrájame najemno. Na panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotky, pridáme nakrájané huby, dochutíme soľou a korením. Dressing si pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky a soli. Huby necháme trochu vychladnúť a pridáme do šalátu tesne pred podávaním, aby šalát „nezvädol“.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Sekaná z červenej šošovice a tofu
Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”.
Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami
Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná.
Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.