Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
Koláč, ktorý je výborný nielen na obed.
Potrebujeme:
- 1 červenú cibuľu
- 1/2 lyžičky kurkumy
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 žltú papriku
- 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
- 1 ks cukety nastrúhanej nahrubo
- 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
- medvedí cesnak (1 lyžica pesta alebo 4 až 5 lístkov čerstvého – nasekať nadrobno, alebo 3 až 4 strúčiky cesnaku)
- 250 g pohánkovej krupice alebo hrubej múky
- 3 ks vajíčok
- 3 dcl mlieka
- 1 ks kozieho jogurtu
- 2 PL strúhaného parmezánu
- biele korenie mleté
- soľ
Postup:
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko restujeme. Pridáme ružičkový kel a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko a pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme celými mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňov asi 40 minút.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Domáce zemiakovo-batatové gnocchi
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.
Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom
Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami.
Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.