Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkou
3. JAN 2017

Potrebujeme:

  • 1 červenú cibuľu
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltú papriku
  • 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
  • 1 ks cukety nastrúhanej nahrubo 
  • 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
  • medvedí cesnak (1 lyžica pesta alebo 4 až 5 lístkov čerstvého – nasekať nadrobno, alebo  3 až 4 strúčiky cesnaku)
  • 250 g pohánkovej krupice alebo hrubej múky
  • 3 ks vajíčok
  • 3 dcl mlieka
  • 1 ks kozieho jogurtu
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • biele korenie mleté
  • soľ

Postup: 

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko restujeme. Pridáme ružičkový kel  a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko a pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme  celými  mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňov asi 40 minút.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.

 

Dulovo-tekvicový nákyp s mandlovým mliekomDulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 

 

Pohánková sekanáPohánková sekaná

Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.