Koláč s kuracím mäsom a zeleninou
Zdravý, chutný a nie príliš zložitý obed s kuracím mäskom a zeleninou.
Na jeden koláč v okrúhlej forme (cca 24 cm – 8 porcií) budete potrebovať:
Cesto:
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 ks vajce
- 100 g masla
- lyžička soli
Náplň:
- 400 g vareného kuracieho mäsa
- 200 g karotky
- 200 g zelených fazuliek
- 100 g hnedých šampiňónov
- 1 polievková lyžica oleja
- 4 vajcia
- 150 g kyslej hustej smotany 10 %
- muškátový oriešok, soľ, korenie
- 30 g horčice
Postup:
Príprava cesta:
Špaldovú celozrnnú múku, lyžičku soli, jedno vajce a maslo spracujte na cesto, ktoré rozvaľkajte do kruhovej formy, dno popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry na cca 20 minút pri 180 °C.
Príprava náplne:
Očistené hnedé šampiňóny nakrájajte na štvrtiny a prudko ich opečte na horúcom oleji a nechajte ich vychladnúť. Varené kuracie mäso z polievky nakrájajte na kúsky. Karotku pozdĺžne nakrájajte a vložte ju do vriacej osolenej vody na cca 3 až 5 minút. Rovnako obvarte aj očistené fazuľové struky. Na predpečený korpus rozdeľte nakrájané mäso, restované šampiňóny, predvarené prúžky mrkvy a aj fazuľové strúčky. Štyri vajcia rozšľahajte so soľou, pridajte horčicu, mleté korenie a aj strúhaný muškátový oriešok. Vaječnú zmes doplňte kyslou smotanou a ešte šľahajte, aby vznikla hladká zmes, ktorou prelejte koláč a dajte ho zapiecť na 20 minút pre 200 °C.
Náplň si upravte podľa svojich chutí, je vhodná každá zelenina a bylinky.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou
Špenát a šampiňóny sú dokonalá kombinácia.
Hliva ustricová s quinoou a cícerom
Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou.
Losos s batatmi, hráškom a cuketou
Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému.