Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou  strukovinou.

 

Hliva ustricová s quinoou a cícerom
21. OKT 2016

Potrebujeme:

  • 200 g sušeného cícera (namočeného na 12 hodín)
  • 100 g obilniny quinoa
  • 400 g hlivy ustricovej
  • veľkú červenú cibuľu
  • 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
  • olivový olej
  • medvedí cesnak (cca 8 až 10 lístkov nasekať)
  • 15 ks cherry paradajok
  • himalájska soľ
  • korenie z mlynčeka
  • pri pikantnej verzii chilli papričku

Postup:

Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnci s troškou himalájskej soli – cca 15 minút. Keď zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme  korením z mlynčeka, soľou a čerstvým  nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Losos s batatmi, hráškom a cuketouLosos s batatmi, hráškom a cuketou

Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému. 

 

 

Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašouBrokolicové karbonátky s pohánkovou kašou

Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.

 

 

Krupoto s červenou fazuľkouKrupoto s červenou fazuľkou

Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

TOP články

    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 1973
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.