Hliva ustricová s quinoou a cícerom
Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou.
Potrebujeme:
- 200 g sušeného cícera (namočeného na 12 hodín)
- 100 g obilniny quinoa
- 400 g hlivy ustricovej
- veľkú červenú cibuľu
- 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
- olivový olej
- medvedí cesnak (cca 8 až 10 lístkov nasekať)
- 15 ks cherry paradajok
- himalájska soľ
- korenie z mlynčeka
- pri pikantnej verzii chilli papričku
Postup:
Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnci s troškou himalájskej soli – cca 15 minút. Keď zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme korením z mlynčeka, soľou a čerstvým nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Losos s batatmi, hráškom a cuketou
Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému.
Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašou
Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.
Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný.