Zdravých a chutných šalátov nie je nikdy dosť.
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.
Ľahký šalát vhodný aj na obed.
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.
Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.
Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju ako súčasť šalátu.
Brokolica, mandle a hrozienka. Nezabudnuteľná kombinácia!
Začiatočníkom odporúčam pracovať s wakame a nori a neskôr pridať hijiki.
Granátové jablko v kombinácii so zeleninou chutí skvelo.
Rukola má vysoký obsah vitamínu C, ktorý je dôležitý pri krvácajúcich ďasnách a napomáha telu v boji s infekciami.
Listy z čakanky sú skvelým zdrojom flavonoidov ako je luteín a zeaxantín. Zeaxantín je žltý pigment, ktorý sa sústreďuje v očnej sietnici. Spolu s luteínom pomáhajú ochraňovať oči pred poškodením ultra fialovými lúčmi.
Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého jedálnička a tento v ňom nesmie chýbať.
V zimnom období mám vyslovene chuť na teplé šaláty. Zeleninu z nich spracúvam na panvici len veľmi krátko. V kombinácii so skvelým avokádovým dipom je teplý šalát božským jedlom.
Quinoa patrí medzi najzdravšie obilniny a navyše je skvelá aj na prípravu šalátov.
Opäť ďalší tip na tuniakový šalát. Je ich neúrekom, len skúšajte a kombinujte.