Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.
Suroviny na 2 porcie:
- 2 rajčiny
- 1 mozzarellu alebo adekvátne množstvo tofu
- zopár mladých šalátových listov
- 4-5 listov bazalky
- 1 lyžica balzamového octu
- ½ lyžice sójovej omáčky
- 3-4 lyžice olivového oleja
- vločková soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Keď máte všetky suroviny, ide to takmer samo. Rajčiny nakrájajte na plátky, šalátové i bazalkové listy natrhajte, rovnako i mozzarellu alebo tofu. Z tekutých prísad vymiešajte zálievku a polejte ňou netekuté prísady. Zľahka premiešajte. Posypte soľou (opatrne, je tam už sójovka) a čerstvo mletým korením. Hotovo. Šalát je chuťovo výrazný, vďaka sójovej omáčke a rajčinám prevláda chuť umami, listový šalát celé jedlo odľahčuje a osviežuje. Jedávam ho bez pečiva, no je to na vás.
Zdroj: http://www.varicdaniel.sk/2012/06/rajcinovy-salat-s-mozzarellou-alebo.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Žeruchovo-rajčinový šalát so sezamom
Osviežujúci šalát na každý deň.
Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom
Ľahký šalát vhodný aj na obed.
Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom
Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.