Zeleninové ragú
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 15 minút
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 uhorka
- 2 paradajky
- 1 paprika
- niekoľko listov šalátu
- kúsok póru
- olej
- štipka soli
- bylinky (oregano, majorán, bazalka, kurkuma)
Postup:
Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja. Postupne budeme pridávať všetku zeleninu, avšak začneme s tou najtvrdšiou, ktorá potrebuje viac času na to, aby zmäkla. Keď tvrdšiu zeleninu (uhorka, paprika, pór) máte podusenú a zelenina zmäkla (nenechajte ju úplne zmäknúť, chrumkavejšia chutí lepšie), pridajte zvyšnú zeleninu, teda paradajku a šalát. Celú zmes už len jemne poduste, stačí 5 minút. Pridajte bylinky, soľ a zeleninové ragú máte hotové.
Poznámka:
Takéto ragú si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, akú doma máte. Vyskúšali sme tento recept aj z cukety, baklažánu, pridali sme aj čerstvý špenát. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. A to je na ňom skvelé.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy.
Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept.
Chutné s palacinkami či pudingom. Veď vyskúšajte.