Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Šalát z rias a paprikového krému s pečeným lososom

Začiatočníkom odporúčam pracovať s wakame a nori a neskôr pridať hijiki.

Šalát z rias a paprikového krému s pečeným lososom
29. APR 2015

Potrebujeme pre 4 osoby:

  • 6-8 sušených listov wakame (namočte do studenej vody a nechajte 20 minút napučať, zvýšia niekoľkonásobne objem)
  • 5 veľkých červených paprík 
  • šťava z polovice citróna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • chilli podľa chuti 
  • 1 PL mirin vína
  • 2 PL tamari sójovej omáčky
  • sezamové, alebo konopné semienka
  • 1 ČL ryžového sladu (ak nemáte, dajte trstinový cukor)
  • trocha ryžového octu (môže byť aj ume ocot či vínny červený)

Postup:

Namočené wakame zlejeme a dáme na 10 minút povariť do čistej vody. Zlejeme a necháme vychladnúť. Červenú papriku umyjeme, celú uložíme na plech a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia na cca 45 minút. Papriky musia zhnednúť a vrchná časť, teda šupka musí ísť ľahko dolu. Vychladnuté papriky olúpeme a odstránime semenníky so semienkami. Dáme do mixéra, pokvapkáme citrónom, pridáme cesnak a olivový olej, korenie z mlynčeka, chilli, troška soli a zmixujeme na hladkú pastu. Základ tejto paprikovej pasty môžeme dať do chladničky aj na niekoľko dní a použiť aj na iné účely, napríklad skvelo chutí s pečeným baklažánom. V našom recepte som pastu ochutila, ryžovým sladom, vínom a sojovou omáčkou a premiešala. Wakame riasy nakrájame na menšie kúsky (okolo pevnej stonky v strede). Pevnú časť  nejeme. Zľahka premiešame s paprikovou pastou a posypeme semienkami. Môžeme ešte pokvapkať citrónom.

Lososový steak  som v tomto recepte iba opiekla na olivovom oleji, z oboch strán a  predtým posypala semienkami a ochutila korením z mlynčeka. Soľ používam iba jemne na záver, pretože riasy sú slané a losos nepotrebuje tiež veľa soli.

Odporúčame prečítať: Top 5 dôvodov, prečo jesť morské riasy

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/04/10/salat-rias-paprikoveho-kremu-pecenym-lososom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát z rias a paprikového krému s pečeným lososom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.