Raw kešu-paradajkovo-syrový šalát
Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého jedálnička a tento v ňom nesmie chýbať.
13. MAR 2015
(bez obsahu laktózy, bez lepku, bezvaječný, bez cukru, raw)
Čas prípravy: menej ako 30 minút
Suroviny na 4 porcie:
Na prípravu raw kešu-paradajkového syra
- 100 g kešu orechov
- 60 g bio sušených paradajok
- mix čiernych a bielych sezamových semienok
- biele korenie
Na prípravu šalátu:
- 200 g rukoly
- 1 avokádo
- 100 g cherry paradajok
- provensálske korenie
- panenský olivový olej
- bio vínny ocot
Príprava:
Príprava raw kešu-paradajkového syra
Do mixéra dáme kešu oriešky, bio sušené paradajky a korenie. Dobre rozmixujeme na hladkú pastu. Z pasty formujeme malé guličky, ktoré obalíme v mixe čiernych a bielych sezamových semienok. Pripravíme si ingrediencie na šalát. Umyjeme rukolu, paradajky a avokádo. Cherry paradajky rozkrojíme na 2 časti. Avokádo pokrájame na malé kocky. A vytvoríme si šalát. Na spodok umiestnime rukolu, potom niekoľko paradajok a nakoniec avokádo. Do stredu poukladáme guličky raw kešu-paradajkového syra. Pokvapkáme panenským olivovým olejom, bio vínnym octom a okoreníme provensálskym korením.
Odporúčame prečítať: Ázijský šalát s krevetami
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)