Feniklový šalát s granátovým jablkom
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju ako súčasť šalátu.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 3 ks feniklu
- zrniečka z polovice granátového jablka
- jedno balenie syru feta (200 g)
- citrónovú šťavu
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, olivový olej podľa chuti
Postup:
Začneme s feniklom, ktorý si očistíme. Odstránime vonkajšie listy (tie sú totiž pomerne horké) a vyrežeme stonku v strede do tvaru “V”. Fenikel nakrájame na tenučké plátky a dáme do misky. Následne vyslobodíme zrniečka granátového jablka z kôry a pridáme k feniklu. Doplníme rozdrveným feta syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pridať aj trošku olivového oleja.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Fenikel zbaví nadúvania a prinesie úľavu pri kašli
Fenikel pomáha odstrániť nepríjemné kŕče v tráviacom trakte a zmierňuje plynatosť.
Granátové jablko v kombinácii so zeleninou chutí skvelo.
Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné, bohaté na zeleninu, bylinky a korenie a aj keď zjete plný tanier, necítite sa ako po tanieri segedínu s knedľami.