2. FEB 2015

Ázijský šalát s krevetami

Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné, bohaté na zeleninu, bylinky a korenie a aj keď zjete plný tanier, necítite sa ako po tanieri segedínu s knedľami.

Ingrediencie:

  • krevety
  • 1 balenie sklených rezancov
  • 1 menšia cuketa
  • 1 mrkva
  • 1 daikon reďkovka
  • 1 mango
  • 1 špicatá červená paprika alebo kápia
  • 5-6 šalotiek
  • cca 3 cm nastrúhaného zázvoru
  • chilli paprička podľa chuti
  • hrsť koriandrovej vňate
  • 2 jarné cibuľky
  • hrsť posekaných orieškov
  • šťava z 1 limetky
  • 4 PL rybacej šťavy
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • olivový, alebo kokosový olej

Postup:

Zeleninu a mango si nakrájame na julienne, zázvor ošúpeme a nastrúhame, šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Krevety si namarínujeme v zmesi olivového oleja, cca ½ chilli papričky, koriandrovej vňate, osolíme a okoreníme bielym mletým korením. Sklenené rezance zalejame vriacou vodou a po niekoľkých minútach scedíme. Na olivovom, alebo kokosovom oleji speníme šalotku, pridáme krevety a orestujeme, pokým nezružovejú. V druhej panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotku, zázvor, chilli, pridáme zeleninu a restujeme niekoľko minút, zelenina musí zostať al dente. Do zeleniny primiešame rezance, krevety, rybaciu šťavu, šťavu z limetky, koriandrovú vňať, jarnú cibuľku a dôkladne premiešame. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi.

Odporúčame prečítať: Čakankový šalát

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/12/04/azijsky-salat-s-krevetami/

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ázijský šalát s krevetami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.