Teplý hubový šalát s avokádovým dipom
V zimnom období mám vyslovene chuť na teplé šaláty. Zeleninu z nich spracúvam na panvici len veľmi krátko. V kombinácii so skvelým avokádovým dipom je teplý šalát božským jedlom.
Suroviny:
- 10 stredne veľkých hlavičiek čerstvých šampiňónov
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 bazalkový tofu syr
- hrsť zelených fazuliek
- 2 PL kokosového oleja bez vône
- himalájska soľ
- korenie
- chilli korenie
- sušený cesnak
Avokádový dip:
- 1 avokádo
- štipka limetkovej šťavy
- koriandrové lístky nadrobno posekané
- 1 ČL agáve
- himalájska soľ
- korenie
- chilli korenie
- sušený cesnak
- cviklové výhonky na ozdobu
Postup prípravy:
Zeleninu poriadne umyjeme. Šampiňóny rozkrojíme napoly, cuketu na kolieska a tiež napoly, fazuľky, pokiaľ sú veľmi dlhé, tak na menšie kúsky a všetko ohrejeme na panvici na kokosovom oleji. Ochutíme soľou, korením, chilli a cesnakom. Nakrájame si aj tofu na menšie kocky, opečieme ho na panvici a pridáme k šalátu. Olúpeme si zrelé avokádo a popučíme ho vidličkou na kašu, pridáme soľ, korenie, chilli korenie, nasekané koriandrové lístky, štipku agáve, poriadne premiešame a servírujeme na šaláte ozdobené cviklovými výhonkami.