Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom
Ľahký šalát vhodný aj na obed.
29. JAN 2016
Suroviny na 2 porcie:
- 2 malé mrkvy
- 1/2 šálky hrášku
- 1/2 cukety
- veľkú hrsť čerstvého baby špenátu
- (môžete použiť inú zeleninu, alebo len 2-3 druhy)
- 1 avokádo
- 2 vajíčka
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 šálky quinoy
- soľ a korenie
Postup:
Mrkvu, hrášok a cuketu uvaríme v pare. V hrnci si uvaríme quinou. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme uvarenú zeleninu a baby špenát, posolíme a pokoreníme. Na druhej panvici si pripravíme volské oko s tekutým žĺtkom (nemusí byť). Nakoniec zmiešame quinou so zeleninou a podávame s avokádom a vajíčkom.
Zdroj receptu: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Výborný, ľahký a výživný šalát.
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny.
Výborný cviklový šalát aj na zimné dni.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)