5. JAN 2016

Zeleninové ragú

Jana Šimkovičová

Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.  

Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 15 minút

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 1 uhorka
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • niekoľko listov šalátu
  • kúsok póru
  • olej
  • štipka soli
  • bylinky (oregano, majorán, bazalka, kurkuma)

 

Postup:

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja. Postupne budeme pridávať všetku zeleninu, avšak začneme s tou najtvrdšiou, ktorá potrebuje viac času na to, aby zmäkla. Keď tvrdšiu zeleninu (uhorka, paprika, pór) máte podusenú a zelenina zmäkla (nenechajte ju úplne zmäknúť, chrumkavejšia chutí lepšie), pridajte zvyšnú zeleninu, teda paradajku a šalát. Celú zmes už len jemne poduste, stačí 5 minút. Pridajte bylinky, soľ a zeleninové ragú máte hotové.

 

Poznámka:

Takéto ragú si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, akú doma máte. Vyskúšali sme tento recept aj z cukety, baklažánu, pridali sme aj čerstvý špenát. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. A to je na ňom skvelé.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Dubákové ragúDubákové ragú

 

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy.

 

 

 

 

 

 

Recept týždňa: zapekané cuketyZapekané cukety

 

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept.

 

 

 

 

 

 

Rebarborovo-jahodové ragúRebarborovo-jahodové ragú

 

Chutné s palacinkami či pudingom. Veď vyskúšajte. 

 

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.