Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Šalát s granátovým jablkom

Granátové jablko v kombinácii so zeleninou chutí skvelo. 

Šalát s granátovým jablkom
26. APR 2015

Suroviny: 

  • 1 veľký fenikel
  • 1 granátové jablko
  • 1 veľký pomaranč
  • 1 pomaranč červený
  • 1 veľkú červenú cibuľu (používam červenú pre obsah antokyanínov)
  • pol hlávky šalátu buď ľadového, rímskeho, hlávkového, alebo endívie štrbákovej (kučeravej)
  • 1 menšie avokádo (to nemusí byť, dávam ho  iba vtedy, ak nemám rybu a šalát jem samostatne)
  • šťava z jedného citróna
  • 3 PL panenského olivového oleja
  • kvapka balzamika
  • korenie z mlynčeka
  • 10 lístkov mäty najemno nasekanej

Postup:

Granátové jablko rozkrojíme na 8 častí a vyberieme z neho semienka. Pomaranč nakrájame na kúsky. Fenikel umyjeme, rozkrojíme na polovicu (bez vňate) a krájame na tenké pásiky. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska alebo podľa nálady. Šalát natrháme, nakrájame na kúsky. Avokádo, ak je mäkké, zmiešame s citrónovou šťavou na kašu a na záver primiešame do šalátu. Pevnejšie avokádo krájame na kocky. Všetko spolu jemne premiešame a pokvapkáme šťavou z citróna, octom (naozaj iba niekoľko kvapiek) a posypeme bylinkami.

Tento istý šalát urobíme chuťovo úplne odlišným, ak použijeme namiesto granátového jablka a šalátu olivy – tmavé kalamaty, ale kvalitné (nie vykôstkované) a bazalku či saturejku a pridáme viac oleja. Hodí sa k steaku aj k rybe.

Odporúčame prečítať: Raw maková zmrzlina s granátovým jablkom

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/04/16/lahke-salaty-inspirovane-mediteranskou-kuchynou/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát s granátovým jablkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.