Vinegret šalát s quinoou
Quinoa patrí medzi najzdravšie obilniny a navyše je skvelá aj na prípravu šalátov.
(bez obsahu laktózy, bezlepkové, bez cukru, bezvaječné)
Čas prípravy: menej ako 9 hodín
Doba varenia: menej ako 1 hodina
Suroviny na 8 porcií:
- 100 g quinoi
- 1 repa
- 4 mrkvy
- 8 nakladaných uhoriek
- 200 g červenej fazule
- 1 ČL provensálskeho korenia
- horčicové semená
- limetka
- extra panenský olivový olej
- soľ, korenie
Príprava:
Fazuľu necháme cez noc odmočiť. Vodu vylejeme a fazuľu varíme domäkka na strednom ohni. Repu a mrkvu očistíme, dáme ich do hrnca so studenou vodou a varíme na strednom ohni domäkka. Quinou uvaríme v osobitnom hrnci s vodou (na 1 diel quinoi pripadajú 2 diely vody). Varíme 15 minút.
Repu, mrkvu a uhorky pokrájame na malé kocky a zmiešame spolu v mise. Pridáme provensálske korenie, horčicové semená, soľ a olivový olej. Všetky ingrediencie dobre pomiešame. Pomocou kruhovej formy servírujeme tak, že do polovice naplníme formu quinoou a zvyšok vinegretom. Vrch potom pokvapkáme limetkovou šťavou.