Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom
Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.
Na prípravu 2 porcií potrebujeme:
- 4 hrste rukoly
- polovica šalátovej uhorky (bez šupy)
- tretina malej cukety (so šupou bez jadierok)
- nasekaná pažítka, alebo mladá cibuľka (asi tak hrsť)
- 2 PL panenského olivového oleja
- 2 PL čerešňovo-mandľového balzamika
- 3 PL mandľových lupienkov
- soľ podľa chuti
Postup:
Zeleninu umyjeme. Uhorku a cuketu nastrúhame na veľkom strúhadle, rukolu nesekáme, pažítku nasekáme na centimetrové kúsky. Premiešame. Osolíme. Pokvapkáme olejom a balzamikom. Premiešame. Posypeme lupienkami a je to. Super ľahké, že?
Zdroj receptu: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cviklový šalát s kozím syrom a orechmi
Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.
Šalát z bulguru, cvikly a fety
Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievky, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.
Tuniakový šalát s olivami a zrniečkami
Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov.