Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom
3. NOV 2015

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

  • 4 hrste rukoly
  • polovica šalátovej uhorky (bez šupy)
  • tretina malej cukety (so šupou bez jadierok)
  • nasekaná pažítka, alebo mladá cibuľka (asi tak hrsť)
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • 2 PL čerešňovo-mandľového balzamika 
  • 3 PL mandľových lupienkov
  • soľ podľa chuti

Postup: 

Zeleninu umyjeme. Uhorku a cuketu nastrúhame na veľkom strúhadle, rukolu nesekáme, pažítku nasekáme na centimetrové kúsky. Premiešame. Osolíme. Pokvapkáme olejom a balzamikom. Premiešame. Posypeme lupienkami a je to. Super ľahké, že?

Zdroj receptu: foodblogerka.sk 

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Recept týždňa: farebný cviklový cvetCviklový šalát s kozím syrom a orechmi

Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.

 

 

Šalát z bulguru, cvikly a fetyŠalát z bulguru, cvikly a fety

Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievky, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.

 

Tuniakový šalát s olivami a zrniečkamiTuniakový šalát s olivami a zrniečkami

Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov.


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.