Tuniakový šalát s olivami a zrniečkami
Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov.
Budete potrebovať (zoznam surovín na 1 porciu)
- 120 g paradajok
- 70 g žltej papriky
- 20 g jarnej cibuľky
- 100 g uhoriek
- 10 g čiernych kalamata olív
- 30 g farfalle celozrnných cestovín v suchom stave
- 60 g ľadového šalátu
- 120 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 7 g extra panenského olivového oleja
- 10 g šalátových zrniečok mix
- 10 g balsamico octu bieleho
- morská soľ, mleté korenie
Príprava
Cestoviny uvaríme podľa návodu al dente. Po uvarení ich opláchneme studenou vodou a pridáme kvapku oleja. Premiešame a prikryjeme ich, aby neoschli. Zeleninu očistíme a pokrájame na stredne veľké kúsky. Vložíme do misy, pridáme na kolieska nakrájané olivy, uvarené vychladnuté cestoviny a tuniaka bez nálevu. Z bieleho balsamico octu, olivového oleja a soli vymiešame dressing a polejme pripravený šalát. Zľahka premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zasýti a výborne chutí.
Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi
Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososoch, tuniakoch, makrelách, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.
Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou.