Šalát z bulguru, cvikly a fety
Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievok, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.
Na 6 porcií potrebujeme:
- 300 g cvikly (uvarenej a na kocky nakrájanej)
- 120 g syru feta
- 200 g bulguru (uvarený v 400 ml vody podľa návodu)
- soľ podľa chuti
- paprika
- olivový olej a bazalkové pesto
Postup:
Uvaríme cviklu. Presný čas varenia neexistuje, pretože záleží od veľkosti a veku cvikly. Naposledy som ju varila asi hodinu. Varievam ju vždy v šupke, a keď sa uvarí, nechávam z nej "vybehnúť" paru. Potom ju šúpem. Tak mám istotu, že sa vyhnem zafarbeným prstom.
Dáme si variť bulgur s 1/2 ČL soli. Kým sa varí, nakrájame si cviklu a fetu. V mise zmiešame bulgur, cviklu a fetu. Osolíme, ak je potrebné, okoreníme a primiešame pesto a trochu olivového oleja.
Podávame takmer chladné. Výbore chutí aj na druhý deň z chladničky.
Zdroj receptu: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cviklová torta bez lepku a laktózy
Cviklová torta je výnimočne chutná a zdravá.
Cviklový krém s bryndzovými šúľancami
Veľmi chutná polievka.
Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín.