Medovo-hruškový šalát s parmezánovými čipsami
Zdravých a chutných šalátov nie je nikdy dosť.
Suroviny na 2 porcie:
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 2 pevné hrušky
- hrsť pekanových orechov
- 2 PL sezamu
- 4 PL jemne nastrúhaného parmezánu
- čerstvo mleté čierne korenie
Zálievka:
- 1 ČL medu
- 2 ČL kremžskej horčice
- 2 PL balzamika
- poriadna dávka olivového oleja
Postup:
Šalát umyte, nechajte odkvapkať, osušte a natrhajte opatrne na kúsky. Hrušky umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky. Z medu, horčice, balzamika a olivového oleja pripravte zálievku. Dôležité je používať metličku, aby sa všetky ingrediencie spojili a dôkladne vymiešali. Trochu zálievky vylejte do misy a rozotrite po okraji. Vsypte listy šalátu, pridajte zvyšok zálievky a opatrne premiešajte, aby bola zálievka na všetkých listoch.
Na suchej panvici opečte orechy a sezam, stačí krátko, inak zhorknú. Parmezán vymiešame s korením a lyžicou sypeme na plech (vystlaný papierom na pečenie) štyri kôpky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút, ale treba kontrolovať. Keď sa vytvorí sa chrumkavá zlatá mriežka, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Hrušky poukladáme na šalát, pridáme orechy, sezam a parmezánové čipsy.
Zdroj: www.delissima.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.
Žeruchovo-rajčinový šalát so sezamom
Osviežujúci šalát na každý deň.
Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom
Ľahký šalát vhodný aj na obed.