Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.
Recepty Henriety Peškovičovej sú plné farby a fantázie. Presne taký je aj tento šalát.
Zdravých a chutných šalátov nie je nikdy dosť.
Ľahký šalát vhodný aj na obed.
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.
Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.
Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju ako súčasť šalátu.
Brokolica, mandle a hrozienka. Nezabudnuteľná kombinácia!
Začiatočníkom odporúčam pracovať s wakame a nori a neskôr pridať hijiki.
Granátové jablko v kombinácii so zeleninou chutí skvelo.
Rukola má vysoký obsah vitamínu C, ktorý je dôležitý pri krvácajúcich ďasnách a napomáha telu v boji s infekciami.
Listy z čakanky sú skvelým zdrojom flavonoidov ako je luteín a zeaxantín. Zeaxantín je žltý pigment, ktorý sa sústreďuje v očnej sietnici. Spolu s luteínom pomáhajú ochraňovať oči pred poškodením ultra fialovými lúčmi.
Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého jedálnička a tento v ňom nesmie chýbať.
V zimnom období mám vyslovene chuť na teplé šaláty. Zeleninu z nich spracúvam na panvici len veľmi krátko. V kombinácii so skvelým avokádovým dipom je teplý šalát božským jedlom.
Quinoa patrí medzi najzdravšie obilniny a navyše je skvelá aj na prípravu šalátov.