Máte radi strukoviny a hľadáte výživné jedlo? Potom je pre vás tento recept stvorený.
Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele.
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.
Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.
Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
V prípade, že hľadáte chutné, zdravé a na prípravu a čas nenáročné jedlo, ponúkame vám náš tip. Ide o zapekanú brokolicu s karfiolom.
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Quinoa je dobrá do šalátov, ako príloha namiesto ryže, ale aj ako základ do korpusu slaného koláča. Má neutrálnu chuť, tak sa veľmi dobre kombinuje.
Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena.
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
Tieto dukátiky pre šťastie podávame s s jogurtovým dipom, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých prísad.
Sladké zemiaky (batáty) sú bohaté na betakorotén, čomu napovedá ich príjemná oranžová farba.
Quinoa obsahuje nielen veľmi vysoké percento bielkovín, ale má aj bohaté zastúpenie esenciálnych aminokyselín.
Čo tak si dať pre zmenu na obed kúsok koláča? Nie, nebude sladký, kysnutý, ale zemiakový so zeleninkou.
Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze.
Tento recept je pre labužníkov. Trochu netradičné spojenie kapusty a šošovice.