Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Krúpový nákyp s vanilkou

Ak zameníte ryžu za krúpy, budete spokojní. 

Krúpový nákyp s vanilkou
14. NOV 2015

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 hrnček pohánkových krúpov
  • 1-2 hrnčeky vody
  • 1-2 hrnčeky mlieka
  • 2 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť)
  • 1/2 ČL vanilkovej esencie
  • 3 PL hnedého cukru
  • 50 g obyčajného masla
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka premytých hrozienok
  • maslo na vymaslovanie a bezlepkovú strúhanku na vysypanie

Postup:

Hrnček krúpov a dva hrnčeky vody varíme, keď sa voda odparí, prilejeme hrnček mlieka. Pripravíme si misky na suflé. Vymastíme a vysypeme strúhankou (alebo 1 zapekaciu misu). Žĺtka vymiešame s cukrom a esenciou, primiešame roztopené čajové maslo. Občas premiešame variace sa krúpy. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Do variacich sa krúpov pridáme hrozienka. Po 10-20 minútach varenia krúpov ich odstavíme. Vmiešame do nich žĺtkovú zmes a zľahka aj bielka. Naplníme zapekacie misky. Dáme piecť na približne 10 minút. Podávame len tak, ale chutné je to aj s ovocným kompótom s griotkou.

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hawai pohánkový nákypHawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

 

Pohánkový nákyp s tvarohomPohánkový nákyp s tvarohom

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes. 

 


Anketa

Desiatujete každý deň?

Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3408

Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krúpový nákyp s vanilkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.