Steak na rímskom šaláte
Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed.
Suroviny pre 2 osoby:
- 2 ks hovädzieho stehna na steak
- 1 ks rímskeho šalátu
- 1 ks jarnej cibuľky
- 4 ks reďkovky
- 1 ks celozrnnej bagety
- 1 PL medu
- 1 ČL horčice
- 1 PL oleja
- 2-3 PL octu
- štipka soli a korenia
Príprava:
Šalát opláchneme, prebytočnú vodu otrasieme a šalát nakrájame priečne na pásiky hrubé asi 1 centimeter. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Z reďkovky odrežeme korene, prípadne aj listy a prekrojíme na štvrtiny.
Steaky umyjeme a osušíme. Ak majú po okrajoch vrstvu tuku, na viacerých miestach ju narežeme. Na panvici rozohrejeme olej a steaky opekáme na silnom ohni asi 3 minúty z každej strany. Z oboch strán rovnomerne osolíme a ochutíme korením, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odpočívať.
Panvicu s olejom stiahneme z ohňa a rozmiešame v nej med, ocot a horčicu. Omáčku necháme v panvici trochu vychladnúť.
Prísady na šalát krátko zohrejeme na panvici, aby šalátové listy príliš nezvädli. Vlažný šalát naservírujeme na taniere, na listy šalátu poukladáme steaky a podávame z nakrájanou čerstvou bagetou.
Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Výborný cviklový šalát aj na zimné dni.
Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou
Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.
Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikom
Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.